Pàgines

dissabte, 3 de juliol del 2010

XXVII Cursos d'Estiu

Del 5 al 9 de juliol de 2010, en l'Escola d’Art i Superior de Disseny de València (Complex de Velluters, c/ Pintor Domingo, 20), se celebren els XXVII Cursos d'Estiu, convocats per la Conselleria d'Educació.

Els cursos van adreçats especialment als tècnics dels servicis d'assessorament lingüístic i de promoció de l'ús del valencià en els àmbits de l'Administració pública, de les universitats, dels sindicats i altres, al professorat dels diferents programes de promoció dels coneixements del valencià que organitza i coordina la Conselleria d'Educació i, en general, als professionals del valencià.

Com en edicions anteriors, s'oferixen tres cursos específics per a la preparació de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Són els cursos anomenats Llenguatge administratiu, Llenguatge en els mitjans de comunicació i Correcció de textos. També es convoca Llengua per a experts IV, adreçat especialment a tècnics i assessors lingüístics, concebut com a accions formatives altament especialitzades. El curs Tècniques de veu i de traducció per als mitjans audiovisuals està adreçat sobretot a professionals que treballen en estos àmbits. En Recursos telemàtics per a l'aprenentatge del valencià es tractaran recursos i procediments bàsics de la tecnologia com a instrument docent. Concretament El blog com a recurs, Entorns virtuals d'aprenentatge (Moodle), Bones pràctiques educatives amb TIC: els blogs i les xarxes socials i Comunicar amb eficàcia:Com no s'ha de fer un powerpoint ompliran este espai de recursos telemàtics.

En el curs anomenat La llengua en el seu context IV es comptarà amb l'aportació dels punts de vista d'experts d'altres disciplines distintes de les que s'ocupen directament del valencià. El curs anomenat L'ensenyament del valencià a persones adultes servirà com a espai de difusió i de debat d'aportacions de professionals procedents de diversos àmbits de la formació d'adults.

Formar-se durant l'estiu és una opció interessant, això sí, sempre que tan noble acció culmine amb unes merescudes vacances.