Pàgines

dijous, 5 de febrer del 2009

Un blog per a estudiar els blogs

Inicie aquest blog en Blogger com a complement d'un curs de formació a distància sobre Eines TIC i acció tutorial, organitzat pel CEFIRE de Xàtiva.

Entre els continguts del curs, estudiarem els blogs i els seus usos a l'àmbit educatiu. Treballarem aquest nou format de publicació, caracteritzat per la facilitat de creació i maneig, per la possibilitat d'allotjament de continguts multimèdia (text, imatges, vídeos...) i perquè permet la interacció.

El fenomen blog ha causat un gran impacte entre els usuaris d'Internet i, cada vegada més, entre els professionals de l'ensenyament que veuen en els blogs una eina facilitadora del treball col·laboratiu i de l’autoavaluació i participació de l'alumnat.

En aquest mateix blog Marinyen farem pràctiques i escriurem entrades i comentaris, però en pocs dies cada participant del curs haurà d'haver creat el seu propi blog.

A aquest, li he posat Marinyen, el nom d'un castell de la Valldigna, conegut també com el Castell de la Reina Mora. Però a diferència amb un castell, aquest espai està obert a la participació a través dels vostres comentaris

26 comentaris:

  1. Hola Vicent. Tal i com has manat, ací estic deixant un comentari al blog. Espere que en pocs dies jo tambè m'anime a fer-ne un.
    Josep

    ResponElimina
  2. Hola Vicent, està molt bé tot el quedius al blog, ara fa falta ficar-ne un en pràctica i en això estic. Per cert, m'agrada la foto del castell de la Valldigna, no el coneixia. ENRIC

    ResponElimina
  3. En primer lloc encara no me puc fer la idea de l'alcanç de la utilització dels blogs com a elements de comunicació i per tant educatiu. Estic prou entusiasmat, soc prou imaginatiu i s'amontonen els pensaments i les coses que tal vegada podria fer. Espere amb un poc més de serenitat anar fent i construint. Per altra banda, eixe castell es molt suggestiu, m'agradaria coneixer la llegenda que hi ha darrere. Salutacions. Armando

    ResponElimina
  4. Hola Vicent!Crec que em costarà un poc posar-me en marxa. La informàtica i jo no som molt bones amigues.

    ResponElimina
  5. Hola Vicent!
    Crec que la idea de que el curs sobre blogs s'inicie amb una visita de un blog és genial, ja que ens aporta idees per al nostre propi blog. També m'ha motivat a investigar altres blogs que puguen haver en la web sobre música i en concret sobre el piano ( pareix ser que no hi ha massa). Crec que aquest treball pot donar bon resultat, ja que m'agrada la informàtica, encara que no siga cap "crack" informàtic, i a més tenia moltes ganes de crear un blog que estiguera rel.lacionat amb el piano i que servira als meus al.lumnes.
    Patrícia

    ResponElimina
  6. Respecte als bloggs, pareix molt més difícil quan no saps res del tema, penses que és propi d´informàtics i gent molt especialitzada. Una vegada comences a veure com funciona, sembla prou fàcil i a l´alcanç de qualsevol. (Al menys de moment...)

    ResponElimina
  7. Hola a tots, bona vesprada, he estat llegint la informació penjada en el curset, primeres fulles i he entrat en alguns enllaços que tenia guardats en el correu de blogs d'amics que no havia entrat mai, aço es....
    Fotos: http://fraguabiel.blogspot.com/
    http://www.labrujulainquieta.es/fotoblog/archives
    si vos mou les imatgens pegueu una miradeta

    ResponElimina
  8. ESPERE FER UN BLOG TAN BO COM AQUEST. JAVIER GARCÍA

    ResponElimina
  9. Hola a tots! Estic molt peix en totes aquestes coses, espere vorer la llum poc a poc

    ResponElimina
  10. Està molt bé que ens hages fet aquest blog com a exemple perquè m'ha ajudat a poder crear un nou. A més les explicacions sobre l'estructura d'un blog són fàcils d'entendre, encara que de vegades tinga algun dubte.

    ResponElimina
  11. Hola xics i xiques! Quina idea més bona aquesta de fer-nos un blog! Encara no he començat, però li ho he deixat caure a algun alumne i no sabeu quina ha sigut la meua sorpresa: ell ja en tenia un!!! Tant de bo que m'he inscrit en este curs, em trobava en la prehistòria digital!

    ResponElimina
  12. hola Vicent ara si he deixat el comentari on toca

    ResponElimina
  13. hola sóc amparo, estic començant a fer les tasques. he de posar-me al dia. salutacions

    ResponElimina
  14. Hola, sóc Noemí. Vaig amb un poc de retràs, però espere poder ficar-me al dia en breu.

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. Encara arribe a temps?
    Fins aquest moment no he pogut començar el curs.
    Intentaré posar-me al dia el més prompte possible.

    ResponElimina
  17. Hola a tots i totes!,
    ja veig que no sóc l´unica que encara no m´he possat al dia amb el curset!.
    Trobe que és una bona eina de treball. L´any passat una "profe" d´italia a l´EOI d´Alzira el feia servir i, la veritat, es que permet fer un fum d´activitats extraescolar d´allò més interesants.
    salutacions

    ResponElimina
  18. Hola! sóc Silvia perdoneu però vaig un poc retardada a causa d'una sèrie de problemes personals però intentaré posar-me les piles

    ResponElimina
  19. Hola companys/es!
    Sóc Salva, he tardat una mica a començar les tasques, però és que he estat fora durant uns dies. Em pose al dia en breu. Salutacions a tots!

    ResponElimina
  20. Hola a tots!!!
    Per fi he pogut començar amb açò dels blogs. Espere posar-me al dia prompte.

    ResponElimina
  21. Crec que els blogs ens ajudaran, no només a utilitzar una ferramenta nova de la xarxa, també a anar més enllà en l'ensenyament i no quedar-nos en el llibre de text, la pissarra y els quaderns, i que els mestres acompanyen la seua formació i pràctica amb la nova societat tecnològica.

    ResponElimina
  22. Els blogs són molt interessants pedagògica i organitzativament, sobretot els col·laboratius, encara que com sol passar quasi sempre la tasca mes feixuga sempre sol recaure sobre el/la mateix/a.
    Pot ser una eina de contacte de primera mà amb l'alumnat i les famíles d'un centre i entre ells/elles.

    ResponElimina
  23. Hola a tots i a totes,per fí me pogut aclarir un poc, i ja vaig fent les tasques. Estic molt contenta d'estar en aquest curs, segur que amb un poc de voluntat, fare totes les tasques i en portare un poc millor amb el meu ordinador

    ResponElimina
  24. Per fi, ja tinc el blog. Ara l'he d'omplir amb continguts, cosa que no sembla tan senzilla com diuen. Gràcies per la teua ajuda Vicent.

    ResponElimina

Si el teu comentari és correcte, es publicarà en breu.