Pàgines

dilluns, 20 d’abril del 2009

Curs Eines TIC per a l'acció tutorial

Comence un altre curs de formació a distància sobre Eines TIC i acció tutorial, organitzat ara pel CEFIRE de Gandia.

En l'anterior curs, el tema sobre els blogs ha tingut una gran acceptació entre els participants. Ha sigut el tema que més els ha impactat sobretot perquè aquest nou format de publicació els ha permés passar de ser simples consumidors de informació a ser proveïdors de la mateixa. En quatre dies ha montat el seu blog i s'han quedat admirats de veure com ara ja tenen presència en Internet, ara ja són algú en este món cibernètic!

Textos, vídeos, presentacions, comentaris, fòrums..., nous materials, nous recursos per a treballar a l'àmbit educatiu, encara que és cert que el seu profit didàctic dependrà sobretot del professional que hi haja darrere d'eixos recursos, darrere d'eixe blog.

Què opineu?

28 comentaris:

  1. La veritat és que aquest curset ens ajudarà a tots a endinçar-nos cada día més al nou món que s'obri davant de nosaltres com son les noves tecnologies.
    A més, ara es parla molt del nou internet o tecnologies 2.0 en la que el usuari pot interactuar en altres persones, ajudar-se i posar-se en contacte amb altres, o inclús fer pàgines web on el contingut siga penjat pel gran públic que la visita.
    Espere que tots aprenguem molt a aquest curs.

    ResponElimina
  2. Els blogs són ferramentes molt útils per les quals podem transmetre els nostres coneixements a tota aquella persona que estiga navegant per la xarxa.

    Ja tinc ganes de poder crear el meu primer blog i penjar informació que puga ser d'interés per a algunes persones!!

    ResponElimina
  3. El que volia dir abans...és que tinc una mirada no tan optimista com la vostra.És a dir, al principi es molt bonic però si el blog no enganxa a gent poc a poc vas deixant d´escriure i perds la gana de fer coses, per això es necessari captar a molta gent.Jo he fet tres blogg i sols un tingué trascendència, ara el reprendré.Espere que tindre més fans.

    ResponElimina
  4. Hola, acabe de llegir el text que Vicent ha penjat. Jo tampoc no coneixia aquest castell i em pareix xulo. El cas es que jo estic encara raonant les idees que l'altre dia varem comentar a la sessió presencial del Cefire i les grans possibilitats que té l'ús d'internet.Jo encara no em veig publicant un blog...però de veres que em fa molta il.lusió. També he de dir que per a aconseguir publicar aquest comentari he estat un bon rato...espere que la cosa millore en avant ;-) je,je. Fins prompte.

    ResponElimina
  5. En el meu cole tenim un blog però és la meua companyera la que l'alimenta, espere poder ajudar-la.En aquest blog posen moltes activitats que fem en el col.legi.S'anomena "els primers del roís de corella" visiteu-lo.

    ResponElimina
  6. Esto es impresionante y ofrece un montón de posibilidades

    ResponElimina
  7. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Bé, després de realitzar un comentari de tanta profunditat, dir que estic impacient per seguir realitzant les tasques del curs, ja que permetra ampliar el ventall d'opcions a l'hora de portar a cap la meua acció docent.

    Pel que fa als blogs, pense que de cara a l'alumnat es una bona forma de treballar amb ells la seua alfabetizació digital, ja que és una cosa personal d'ells i per tant, els serà prou significatiu.

    Vinga ànim i bona nit!

    ResponElimina
  9. Crec que com a ensenyants hem d'estar al dia, i actualment la informàtica és fonamental en la nostra tasca, ja que motiva, amplia els coneixements i ens fa aplegar a llocs sense moure'ns que abans pareixia que no podriem accedir o anar-hi, a més d'ampliar la nostra informació tant personal com a docents i poder estar en contacte amb altres i compartir experiències.

    ResponElimina
  10. Pense que es un recurs molt atractiu per a ser utilitzat a l'aula, motivador pel seu format, i enriquidor tant per alumnes com profes.És una llàstima q no gaudim tots d les possibilitats q ens ofereixen les TIC. A vore si perdem eixa "poreta" i ens animem i animem a fer-ne ús

    ResponElimina
  11. Hola, estic provant a fer totes les possibilitats d'aquesta ferramenta. No se molt del curs, o millor dit, soc negada, però espere aprendre i poder utilitzar-ho més enllà del curs.

    ResponElimina
  12. Havia sentit parlar dels blogs, però no sabia molt bé en que consistia fins que una companya el va posar en marxa a l'escola. Després de llegir aquest tema sobre els blogs, me n'he adonat de totes les possibilitats de treball que permet relalitzar.
    Tenint en compte que l'alumnat té a sa casa accés a les noves tecnologies, l'escola no hauria d'esser menys. Hi ha que motivar-los en el seu aprenentatge. I no sols els alumnes, també el professorat per que trenque la monotonia guix-pissarra-llibre-llibreta.
    Espere que en aquest acabem dominant els blogs i totes les possibilitats que ens ofereix, de moment em sembla una mica dificil però endavant.

    ResponElimina
  13. Considere que aquest curset és molt interessant, ja que puc aprendre moltes coses d´un món que pràcticament desconeixia...Havia sentit parlar dels blogs, però mai m´havia plantetjat la idea de crear-ne un propi. Doncs que sóc mesrta d´educació infantil, el meu blog anirà destinat als mes menuts, ja que és un recurs molt atractiu per emprar a l´aula...ja vorem quin és el resultat i espere que us agrade.

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. Jo també havia sentit parlar un poc dels blogs (de Gasol i altres esportistes famosos) però sols havia entrat en el que ha fet una amiga en la companyia de teatre on treballa (Bambalina Titelles).
    La veritat es que mai m’havia plantejat tindre el meu propi i encara menys que fora un Blog Educatiu. De moment soc molt optimista i el curs en la primera sessió hem va fer vore la meua manca de cultura cibernètica. Ara vorem com surt aquest experiment

    ResponElimina
  16. Elena ha dit...
    No m'aclarisc massa perquè no entenc d'informàtica estic fent un gran esforç per entendre-ho tinc problemes en l'adreça de correu que a casa no en funciona.He llegit com fer un blog i seguint els passos si pose la meua adreça de correu em diu que la contrasenya no és vàlida pel número de caràcters i no sé seguir.

    26 / abril / 2009 19:00

    ResponElimina
  17. Elena, fes la pregunta en el fòrum del curs i t'ajudem de seguida.

    ResponElimina
  18. Em sembla que açò del blog obri per a mi un ventall enorme de possibilitats ja que, segons he pogut observar en el tema que ens ha penjat Vicent, s'hi poden fer un munt de coses. Sobretot em sembla molt interessant el fet de poder interactuar amb l'alumnat, oferir i rebre informacions diverses o centrades en un únic tema... Em sembla una manera molt estimulant d'engrescar els alumnes.

    ResponElimina
  19. Com ha comentat una companya anteriorment, crec que els blogs necessiten molt de manteniment,tens que tindre algo que contar o saber-ho contar... Ara, com a eina de intercanvi i comunicació amb els nostres alumnes pareix perfecte.
    Jo ,fa poc que he descobert el Face book, i estic encantada, em sembla molt dinàmic , i molt facil de vore i entrendre.

    ResponElimina
  20. hem sembla de molta utilitat els blogs, però primer necessite saber com funciona i, per ara la veritat es que ho veig un poc complicat.

    ResponElimina
  21. m'interessa molt el tema dels blogs, a nivell professional i també a nivell personal. Pense, que a nivell professional es poden intercanviar moltes experiències treballades a l'aula, i adaptar als nostres xiquets metodologies o tipus de treball fets per altres mestres.

    ResponElimina
  22. No en sabi res de blogs, ni sabia la seua utilitat. Però ara que ja en sé alguna coseta crec que no dubtaré a utilitzar-ho amb els meus alumnes. esper aprendre molt d'aquest curset perquè em fa falta actualitzar-me! també desitge que la gent que hi participem intercanviem experiències, consells,... el que siga per fer la feina més satisfactòria per a tots.

    ResponElimina
  23. Hola! Els blogs són eines interessant per compartir els nostres coneixements i experiències. Sempre tenim coses per aprendre. Està agradant-me el curs.

    ResponElimina
  24. Hola a tots i a totes. He tardat un pos en començar el curs per uns xicotets problemes tècnics però ja estic ací.
    Espere que m´ajudeu i poder ajudar en el que faça falta.
    El món dels blogs no era totalment desconegut per a mi, ja que n´havia visitat algun, però passar de ser un visitant de blogs a tot un blogger és un repte apassionant.
    Pel que fa a les aplicacions didàctiques del blog he de dir que crec que és un recurs que s´utilitza molt poc i al que se li pot treure un partit impresionant. De moment ja li he fet un lloc al punt de recursos de la meua programació didàctica.
    Que vaja tot molt bé bloggers.

    ResponElimina
  25. Salutacions a tothom... Crec que aquest nou món que se'ns obre l'hem d'aprofitar, no sols per a qüestions personals sinó també, com eina de treball. I més encara si parlem d'educació. Ja que aconseguim una major interactivitat amb l'alumnat. Així, us anime a tots a descobrir aquest nou món, nosaltres ja tenim el bitllet...
    http://perifericedicions.blogspot.com

    ResponElimina

Si el teu comentari és correcte, es publicarà en breu.