Pàgines

dimarts, 14 de setembre del 2010

I va la quarta edició del curs Eines TIC per a l'acció tutorial

Efectivament. Els continguts del curs Eines TIC per a l'accció tutorial continuen sent de l'interés del professorat i molt actuals per a la seua formació. Els recursos de la Web 2.0 com els blogs, per exemple, aportens, sens dubte, noves formes d’aprenentatge molt enriquidores per a la tasca docent.

En la presentació del curs, ja he notat que, afortunadament, el professorat es troba molt més preparat que en edicicions anteriors. Apenes m'han fet preguntes.

Espere aportar-los noves idees quant a usos educatius dels blogs i que alhora es divertisquen mentre es formen.

Ja diran.

29 comentaris:

  1. La veritat és que aquestos cursos que utilitzen les noves tecnologies són d´una gran utilitat, almenys per a mi que d´ordinadors en sé ben poc, el just per a exir d´algún que altre apur. Jo al menys no he fet cap pregunta perquè no sabia molt bé en l´envolic que m´estava clavant. El que si que espere es acabar aquest curset sabent utilitzar algún recurs més a l´hora de donar clase, ja que habitualment untilitze pissarra i guix.

    ResponElimina
  2. Realment a mi se'm fa un poc complicat canviar la idea de la classe amb pissarra i guix perquè, encara que sóc molt jove, és el que més controle. Però m'agradaria donar un pas més enllà i aplicar les noves tecnologies de forma que puga aportar un coneixement més ampli als meus alumnes o a aquells/es que els interesse el que jo faig. En definitiva, compartir una informació que estiga a l'abast de tots i totes i que millore l'aprenentatge.

    ResponElimina
  3. Per la poca experiència que tinc en el camp docent (des de gener de 2010), he pogut comprovar que els alumnes estan més receptius si veuen que poses en marxa el projector i endolles l'ordinador. I quan ja els manes tasques relacionades amb l'ús d'Internet s'hi posen de seguida. Vaig tenir la sort d'impartir classe en un PDC i disposàvem d'ordinadors i de connexió a Internet a l'aula. Si els centres tenen els recursos, els docents hem de saber utilitzar-los i traure'ls el màxim profit. Els nostres alumnes naixen pràcticament amb un ratolí en la mà. Són la generació TIC. I hem d'adaptar l'ensenyament-aprenentatge a aquesta nova situació.

    ResponElimina
  4. Hola, soy profesora de educación infantil. Con este curso pretendo, además de ampliar mis conocimientos rudimentarios en las nuevas tecnologías, ser capaz de aplicarlos en el aula con mis alumnos

    ResponElimina
  5. Hola Vicent, gràcies per els ànims, però aixó de que sabem molt més ja ho vorem.

    ResponElimina
  6. Me interesa este curso para aprender de las nuevas tecnologias, ya que me interesa bastante para poder trabajar con mis alumnos de infantil, incluso con las famílias.En mi cole disponemos de una sala de ordenadores y una pizarra digital en el aula de música.En mi aula tengo un ordenador,pero no disponemos de impresora.
    Pienso que si no tenemos facilidad para poder acceder a los ordenadores,yo tengo 25 alumnos de 4 años,las salas estan adecuadas a primaria,las mesas, sillas... una sola pizarra digital en todo el centro.
    Se aprende practicando,si lo que encontramos son obstáculos acabamos haciendo lo de siempre y no cambiamos.

    ResponElimina
  7. A mí también me interesa este tipo de cursos. Creo que le puedo sacar mucho más rendimiento a mis clases. Soy profesora de Ciclos Formativos y PCPI de textil y moda y el mundo visual e internet juegan un papel importante.

    ResponElimina
  8. Hola, sóc Sara!
    No tinc mnolta idea sobre els blogs, però espere aprendre en aquest curs.
    Actualment estic en borsa i no crec que aquest any arriben a cridar-me, però pense que cal anar formant-se.

    ResponElimina
  9. Hola a tots/es. Doncs hui s'ha publicat una noticia als periòdics que també ha eixit al noticiari del migdia que ve a dir que vosaltres les xiques sou més blogeres que nosaltres, aixi que, ja sabeu, jugueu amb avantatge!!!

    Us envie l'enllaç:

    http://comunidad.wilkinsonpc.com.co/noticias-de-internet-18/las-mujeres-son-mas-blogueras-8134.html

    ResponElimina
  10. Més enllà de les possibilitats del propi centre, majors o menors, intente aprofitar el maquinari de les famílies de manera que els meus alumnes, més enllà del Messenger, puguen fer-ne ús per a enviar-me correus, fer treballs, presentacions en diapositives i missatges al bloc de l'IES.

    ResponElimina
  11. Hola a tots/-es, encara es un poquet prompte per a pensar que sabem de que va tot això, però tinc la esperança de saber-ho. Considera que la creació i gestió adequada de un blog, pot ser una eina fonamental que ens apropa als alumnes cada vegada més i això es important per al seu propi desenvolupament i el nostre, al mateix temps. La evolució de les noves formes de transmissió d'informació, ens obliga a estar atents a tots el avanços que es produesquin i podam aprofitar en l'àmbit docent.

    ResponElimina
  12. Hola soc Luisa, jo no tinc molta idea d´acò dels blogs i espere aprendre com utilitzar-lo en este curs. Crec que pot resultar molt interessant.

    ResponElimina
  13. Fins a dia d'avuí no sabia de l'existència dels blogs i he estat posant-me al dia de tot allò relacionat amb aquestos per poder anar eixint del pas. Espere poder acabar aquest curs sabent les nocions bàsiques per poder defendre'm i estar a l'altura.

    ResponElimina
  14. Hola!! sóc Cristina i l´any passat vaig començar a introduir-me un poc en açò dels blogs.
    Tot aquest món em sembla molt interessant perquè, actualment, els nostres alumnes estan siguent socialitzats per imatges, pertant una manera de introduir la imatge en el dia a dia és, sens dubte, a través dels blogs. A més com es va comentar al curs, nosaltres, els professors, se´m de possar al dia per estar a l´altura dels nostres alumnes.

    ResponElimina
  15. Hola, sóc Belén, i este curs és una bona oportunitat per a posar-se al dia en les noves tecnologies. On treballe no tenim recursos per a posar en pràctica tot açò però estic segura que quan arriben estaré preparada o almenys més informada.

    ResponElimina
  16. Hola soc Manuel Tomás i no tinc massa tractat açò dels blocs, però pense que amb aquest curs de segur que en acabar-lo podré fer-lo servir en la meua feina. A més a més, pense que aquestes ferramentes digitals haurien de ser una exigència per a nosaltres per tal d'apropar-nos i connectar millor amb el nostre alumnat.

    ResponElimina
  17. Hola! Sóc Mª Carmen Engo. Amb aquest curs, espere poder aprendre alguna coseta sobre blogs, perque si que he llegit alguna vegada però no sé massa bé com va "l'asunt"

    ResponElimina
  18. Hola a tots. És la primera vegada que faig un curs on-line d´aquesta temàtica que per a mi és un poc complicat. Espere navegar molt en estos temes i fer el meu propi blog.

    ResponElimina
  19. Hola! Espere amb aquest curs ampliar més els meus coneixements sobre els blogs, aquestes eines són molt interesants per a tots i poder aprofitar-le a l'àmbit educatiu em sembla fascinant.

    ResponElimina
  20. Les noves tecnologies de la informació i les comunicacions representen una revolució en les relacions de la societat d'aquest segle. Els canvis que comportaran no sempre seran positius i malauradament serviran per intensificar les diferencies entre uns privilegiats i altres als que ja anomenen analfabets tecnològics.
    Les intencions de la web 2.0 mitjançant recursos com els blogs i mapes conceptuals entre altres són molt positives al intentar que els vertaders protagonistes de la xàrcia siguen les persones no sols com receptors passius de la informació sinó com a transmissors dels nostres propis coneixements, i al mateix temps receptors actius i crítics amb la gran quantitat de informació negativa que tenim al nostre abast.
    Les TIC no representen un objectiu, una finalitat en si mateix. Són un recurs per assolir intencions en el nostre cas educatives. La finalitat ha de ser aconseguir alumnes crítics en la informació que reben, alumnes que sàpiguen processar la gran quantitat de informació que reben y en conseqüència transformar-la en coneixement. Han de ser els verdaders protagonistes dels processos d'ensenyament aprenentatge i donar un pas qualitatiu en la emissió i transmissió de informació.
    Els professors hem de vorer les TIC amb una visió no reduccionista que ens permeta no sols rebre les informacions i coneixements de la xàrcia a les nostres aules Sinó traure les nostres aules, els nostres centres a la societat mitjançant la xàrcia, sense oblidar que som gestors i ajudants dels vertaders protagonistes els discents. Ja no tornarem a ser els transmissors de coneixements que teníem en exclusivitat.
    Espere que els recursos que ens aporte aquest curs ens ajuden a provocar canvis en l'ensenyament tradicional amb la intenció d'assolir una societat més justa.

    Us agrairia alguna correcció al baix nivell d'escriptura que tinc amb la nostra llengua.
    Gràcies.

    ResponElimina
  21. .Les noves tecnologies de la informació i les comunicacions representen una revolució en les relacions de la societat d'aquest segle. Els canvis que comportaran no sempre seran positius i malauradament serviran per intensificar les diferencies entre uns privilegiats i altres als que ja anomenen analfabets tecnològics.
    Les intencions de la web 2.0 mitjançant recursos com els blogs i mapes conceptuals entre altres són molt positives al intentar que els vertaders protagonistes de la xàrcia siguen les persones no sols com receptors passius de la informació sinó com a transmissors dels nostres propis coneixements, i al mateix temps receptors actius i crítics amb la gran quantitat de informació negativa que tenim al nostre abast.
    Les TIC no representen un objectiu, una finalitat en si mateix. Són un recurs per assolir intencions en el nostre cas educatives. La finalitat ha de ser aconseguir alumnes crítics en la informació que reben, alumnes que sàpiguen processar la gran quantitat de informació que reben y en conseqüència transformar-la en coneixement. Han de ser els verdaders protagonistes dels processos d'ensenyament aprenentatge i donar un pas qualitatiu en la emissió i transmissió de informació.
    Els professors hem de vorer les TIC amb una visió no reduccionista que ens permeta no sols rebre les informacions i coneixements de la xàrcia a les nostres aules Sinó traure les nostres aules, els nostres centres a la societat mitjançant la xàrcia, sense oblidar que som gestors i ajudants dels vertaders protagonistes els discents. Ja no tornarem a ser els transmissors de coneixements que teníem en exclusivitat.
    Espere que els recursos que ens aporte aquest curs ens ajuden a provocar canvis en l'ensenyament tradicional amb la intenció d'assolir una societat més justa.

    Us agrairia alguna correcció al baix nivell d'escriptura que tinc amb la nostra llengua.
    Gràcies.

    ResponElimina
  22. Les noves tecnologies de la informació i les comunicacions representen una revolució en les relacions de la societat d'aquest segle. Els canvis que comportaran no sempre seran positius i malauradament serviran per intensificar les diferencies entre uns privilegiats i altres als que ja anomenen analfabets tecnològics.
    Les intencions de la web 2.0 mitjançant recursos com els blogs i mapes conceptuals entre altres són molt positives al intentar que els vertaders protagonistes de la xàrcia siguen les persones no sols com receptors passius de la informació sinó com a transmissors dels nostres propis coneixements, i al mateix temps receptors actius i crítics amb la gran quantitat de informació negativa que tenim al nostre abast.
    Les TIC no representen un objectiu, una finalitat en si mateix. Són un recurs per assolir intencions en el nostre cas educatives. La finalitat ha de ser aconseguir alumnes crítics en la informació que reben, alumnes que sàpiguen processar la gran quantitat de informació que reben y en conseqüència transformar-la en coneixement. Han de ser els verdaders protagonistes dels processos d'ensenyament aprenentatge i donar un pas qualitatiu en la emissió i transmissió de informació.
    Els professors hem de vorer les TIC amb una visió no reduccionista que ens permeta no sols rebre les informacions i coneixements de la xàrcia a les nostres aules Sinó traure les nostres aules, els nostres centres a la societat mitjançant la xàrcia, sense oblidar que som gestors i ajudants dels vertaders protagonistes els discents. Ja no tornarem a ser els transmissors de coneixements que teníem en exclusivitat.
    Espere que els recursos que ens aporte aquest curs ens ajuden a provocar canvis en l'ensenyament tradicional amb la intenció d'assolir una societat més justa.

    Us agrairia alguna correcció al baix nivell d'escriptura que tinc amb la nostra llengua.
    Gràcies.

    ResponElimina
  23. Les noves tecnologies de la informació i les comunicacions representen una revolució en les relacions de la societat d'aquest segle. Els canvis que comportaran no sempre seran positius i malauradament serviran per intensificar les diferencies entre uns privilegiats i altres als que ja anomenen analfabets tecnològics.
    Les intencions de la web 2.0 mitjançant recursos com els blogs i mapes conceptuals entre altres són molt positives al intentar que els vertaders protagonistes de la xàrcia siguen les persones no sols com receptors passius de la informació sinó com a transmissors dels nostres propis coneixements, i al mateix temps receptors actius i crítics amb la gran quantitat de informació negativa que tenim al nostre abast.
    Les TIC no representen un objectiu, una finalitat en si mateix. Són un recurs per assolir intencions en el nostre cas educatives. La finalitat ha de ser aconseguir alumnes crítics en la informació que reben, alumnes que sàpiguen processar la gran quantitat de informació que reben y en conseqüència transformar-la en coneixement. Han de ser els verdaders protagonistes dels processos d'ensenyament aprenentatge i donar un pas qualitatiu en la emissió i transmissió de informació.
    Els professors hem de vorer les TIC amb una visió no reduccionista que ens permeta no sols rebre les informacions i coneixements de la xàrcia a les nostres aules Sinó traure les nostres aules, els nostres centres a la societat mitjançant la xàrcia, sense oblidar que som gestors i ajudants dels vertaders protagonistes els discents. Ja no tornarem a ser els transmissors de coneixements que teníem en exclusivitat.
    Espere que els recursos que ens aporte aquest curs ens ajuden a provocar canvis en l'ensenyament tradicional amb la intenció d'assolir una societat més justa.

    Us agrairia alguna correcció al baix nivell d'escriptura que tinc amb la nostra llengua.
    Gràcies.

    ResponElimina
  24. Hola,
    Amb retard però espere poder posar-me al dia. Moltes gràcies

    ResponElimina
  25. Hola, estic fent la primera activitat del curs de TIC

    ResponElimina
  26. Eduard t'has equivocat d'entrada. Fixa`t en la data.aqui es de 2010 i tu el fas en 2011

    ResponElimina

Si el teu comentari és correcte, es publicarà en breu.